Norrbotten

Inbjudan till Bussresa till Storforsen

Alla medlemmar i Glaukomföreningen Norrbotten inbjuds till en bussutflykt till Storforsen tisdagen den 26 september.

Bussturen kommer att gå från Piteå via Luleå och Boden till Storforsen. Där äter vi lunch på Hotell Storforsen och åker sedan och ser på den mäktiga forsen. Vi går runt i omgivningarna och åker sedan tillbaka samma väg kl 15.00.

Under resan kommer vi att informera om Glaukomförbundets verksamhet, ha frågestunder om glaukom och berätta om de planer som finns för glaukomsjukvården i Norrbotten. Vi varvar med lite underhållning av olika slag och med tillfälle att umgås med varandra.

Bussen avgår kl 9.00 från Busstationen i Piteå. De som kliver på i Luleå skall vara i Södra Hamn vid Granec kl 10.00 och för Bodensarna gäller påstigning kl 10.30 vid Bussterminalen vid Strandängarna.

Glaukomföreningen bjuder på bussresan och kaffe vid forsen. Var och en betalar för lunchen (lunchbuffépris är 99kr/person). Självklart får varje medlem ta med en maka/make/sambo som då betalar 50 kr kr/person för bussresan t o r.

Anmälan, som är bindande, görs senast den 19 sept till Annlis Forsberg tel 070-617 47 00 eller e-post till annlis.forsberg@mail.se

Välkomna till en trevlig dag!

Styrelsen

Årsmöte med senaste nytt inom ögonsjukvården

Årsmöte hölls den 15 mars i Luleå med 30-tal medlemmar närvarande. Mötet började med en föreläsning av överläkare Gregory Olsson-Lalor som gav en intressant och informativ redovisning om statusen inom ögonsjukvården i länet samt utvecklingsplanerna inom de närmaste åren. Mötesdeltagarna fick även tillfälle att ställa frågor till Gregory Olsson-Lalor. Frågorna blev både många och upplysande.

Efter en kort kaffepaus följde årsmötesförhandlingar som leddes av ordförande Lars Karbin. Där behandlades de olika punkterna på dagordningen, såsom verksamhetsberättelse, verksamhetsplan, ekonomisk rapport och revisionsberättelse. Mötesdeltagarna godkände rapporterna och beviljade ansvarsfrihet för styrelsen. Årsmötet beslutade om förändrad medlemsavgift, 200 kr, för år 2018. Därefter företogs val av styrelse, se nedan.

Efter mötesförhandlingarna redovisades den senaste riksomfattande medlemsenkäten i TNS Sifo:s regi. Rapporteringen på mötet belyste särskilt skillnaderna i svaren mellan vår förening och de övriga föreningarna i landet. Huvuddelen av svaren var likartade, men patientnöjdheten och trygghetsfaktorn var markant högre i vår förening, emedan påverkan i vardagslivet var lägre. Medlemmarna i samtliga distrikt ansåg att den största oron i vardagslivet var risken för en eventuell indragning av körkortet.

Inge Fredriksson

Styrelse 2017

Ordförande: Lars Karbin, Luleå
Ledamöter
:
Ann-Lis Forsberg, Piteå,
Tommy Hedkvist, Hortlax
Ulf Lundgren, Piteå
Svante Vorrsjö, Hemmingsmark,
Inge Fredriksson, Råneå
Revisor: Ros-Mari Strömberg, Piteå

Presentation av föreningen

Glaukomföreningen i Norrbotten bildades 2011 på initiativ av Svenska Glaukomförbundet.

Föreningens mål och uppgifter är att verka för

  • att sprida information om glaukom till medlemmar
  • att underlätta informationsutbytet mellan medlemmar
  • att främja hög kvalitet inom glaukomsjukvården
  • att samarbeta med andra föreningar som kan stödja föreningens verksamhet
  • att medverka till ökad kunskap och information om glaukom i samhället

  Vi är till för dig som har Glaukom eller som har anhörig med denna ögonsjukdom i Norrbotten.

  Vi håller informationsmöten runt om i länet, där läkare, ögonsjuksköterska eller andra kunniga personer håller föredrag om Glaukom och om ämnen inom angränsande områden.

  Vi anordnar glaukomskolor löpande under året för diagnostiserade glaukompatienter.

  Du får tidningen ÖgonTrycket i Din brevlåda fyra gånger per år.

  Årsavgiften är 200 kr.

  Vill Du bli medlem, klicka på länken i högra spalten Bli medlem och fyll i formuläret så får du ett inbetalningskort med posten.

Kontakt i Norrbotten

Om du vill veta mer, kontakta Lars Karbin, tel 070-673 95 00
e-post norrbotten@glaukomforbundet.se

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-10-20
Det är Dr SUNNY du kan maila honom om han behöver hjälp i ditt förhållande drsunnydsolution1@gmail.com Jag lovar att dina problem kommer att lösas omedelbart. Efter att ha varit i relation till honom i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt. Kan jag vända honom, men allt var förgäves. Vill ha för den kärlek jag känner för honom bad men han vägrade tills förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle maila en stavningskastare som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag m killen som aldrig trodde på stavar, hade jag inget annat val än att prova det, skickat till thaumaturge, jag sa inget problem allt kommer att bli bra om tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, stavningen var cast och överraskande på andra dagen, som var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han. ring och allt han sa var att han var så dålig för allt som hände, jag ville komma tillbaka till mig, som jag älskar så mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess har jag lovat att alla som känner viljan Har aldrig ett problem med förhållandet, jag kommer att hänvisa till stavningskärlet för att hjälpa till. Vem som helst kan behöva hjälp av tvättmaskinen, han mailar drsunnydsolution1@gmail.com Han gjorde också många stavliknande, (1) vill ha din ex tillbaka. (2) Du har alltid mardrömmar. (3) Att främjas på ditt kontor (4) Vill du ha ett barn. (5) Du vill vara rik. (6) vill hålla din make att vara din egen för alltid. (7) behovet av ekonomiskt stöd. 8) Vill du ha kontroll över det äktenskapet 9) Vill du lockas till människor 10) Bristen på barn 11) BEHÖVER DU EN HUSBAND / WIFE 13) Hur man vinner din lotteri 14) PROMOTIONELL SPEL 15) SKYDDSPELLA 16) BUSINESS SPELL 17) GOD ARBETE HEKIZO 18) botemedel för vilken sjukdom som helst / H.I.V. Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller WhatsApp på +2348077620669
Lydia,

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

Till medlemsforumet