Örebro län

Höstens planerade aktiviteter

7 oktober kl 10-17 Seniorfestival

Conventum Örebro  

9 oktober 14.30-18.30 Anhörigfestival

Conventum Kongress Örebro. Tema Psykisk hälsa och kostens betydelse. 

16 november kl 13-17 Ögats dag

USÖ Örebro. Återkommer med mer info om program.

Årsmöte med musik till kaffet

Vårt årsmöte genomfördes den 13 mars 2018 på Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro. Alla ledamöter i styrelsen omvaldes och till kaffet underhöll Jonny "Kungen" Fagerman med sång och musik.

 

Medlemsresan gick till Grythyttan

Årets medlemsresa i augusti 2017 gick bland annat till Måltidens Hus i Grythyttan där vi mötte medlemmar från Glaukomföreningen Värmland och fick en grundlig guidning. Därefter intogs en god lunch på Grythyttans Gästgivargård. Resan avslutades hos Bredsjö Fårost där vi kunde smaka och köpa blåmögelost.

Seniorfestivalen i oktober fick vi tillfälle att informera om glaukom och dela ut material, vilket också resulterade i några nya medlemmar. Här ses Marita Willson prata med några av de cirka 5 000 besökarna.

Foto: Anders Nyström

Styrelsen 2018

Fr v: Lisa Nilsson vice ordf, Karl-Erik Lidgren, Siv Wiking, Anders Nyström ordf, Lisbeth Hilmersson och Marita Willson. Längst till höger Maria Östby, vår kontakt på SV.

Ordförande Anders Nyström
Vice ordf Lisa Nilsson
Kassör Bo Ammer
Sekreterare Jerry Andersson
Ledamöter Karl-Erik Lidgren, Marita Willson
Suppleanter Lisbeth Hilmersson, Siv Wiking

Har du idéer och lust att hjälpa till med vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till orebro@glaukomforbundet.se eller per telefon 070-591 86 34.
hälsar styrelsen/Anders Nyström Ordförande 

Kontakt i Örebro län

Om du vill veta mer, kontakta ordförande Anders Nyström, tel 070-591 86 34, e-post orebro@glaukomforbundet.se

Postadress: c/o Anders Nyström,
Mejerivägen 22, 703 80 Örebro

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet