Glaukomförbundet

Kommande aktiviteter: 

Styrelsemöte Nästa möte är Torsdagen den 22 mars 2018 kl 12.30 i Stockholm.

Förbundsordförande Lars Steen på Aftonbladets löpsedel och webbsida

Förbundets ordförande Lars Steen ses på Aftonbladets löpsedel och webbsida onsdag den 3 feb 2016. Rubriken under Hälsa lyder:

Vanlig ögonsjukdom riskerar göra dig blind

100 000 svenskar drabbade – utan att veta om det
Lars Steen, 77, hann få hjälp i tid

För att läsa hela artikeln måste man prenumerera på PLUS som är Aftonbladets betaltjänst för artiklar inom olika ämnesområden.

Svenska Glaukomförbundet bildades den 15 november 1999 av representanter för de lokala Glaukomföreningarna i Göteborg och Stockholm.

Glaukomförbundets roll är huvudsakligen av över­gri­pande natur att bistå med råd och hålla samman de 15 regionala glaukomföreningarna genom att ordna planerings­konferenser, uppdatera kring senaste forsk-ningsrönen och bistå med olika sorters hjälp till föreningsverksamheten. De regionala glaukomföreningarna är medlemmar i Glaukomförbundet.

Vi är till för dig, tveka inte att ta kontakt. Du hittar oss under rubriken Kontaktpersoner eller i kontaktrutan till höger.Bli medlem i en Glaukomförening! Titta in under Föreningar och välj den förening som passar dig. Läs merStöd forskningen om Glaukom
ge en minnesgåva. Ditt bidrag kommer odelat att gå till glaukomforskningen. Läs merVill du vara med och starta en lokal glaukomförening på den ort där du bor? Kontakta Lars Steen, tel 073-570 15 75 eller via e-post ordf@glaukomforbundet.se

Kontaktpersoner

Lars Steen (ordf)
Telefon: 073-570 15 75
ordf@glaukomforbundet.se 

Anna Wikberg (vice ordf)
anna.wikberg@glaukomforbundet.se

Åke Svensson (kassör)
kassor@glaukomforbundet.se

Roland Strömbäck (sekr)
roland.stromback@glaukomforbundet.se

Lars Karbin (ledamot)
lars.karbin@glaukomforbundet.se

Mona Krieg (suppleant)
mona.krieg@glaukomforbundet.se

Anders Nyström (suppleant)
anders.nystrom@glaukomforbundet.se

Birgitta Hedin (suppleant)
birgitta.hedin@glaukomforbundet.se

Örjan Andersson (redaktör)
ogontrycket@glaukomforbundet.se

Birgitta Fors (webbansvarig)
webb@glaukomforbundet.se
 

 

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet