Nytt från styrelsen


SGF höll den 15 april sitt årsmöte hos SRF (Synskadades Riksförbund) i Enskede. Tyvärr hade tre av våra tio föreningar inte möjlighet att sända ombud till stämman, vilket naturligtvis var mycket tråkigt. I samtliga föreningar behövs nya arbetsvilliga medlemmar som så småningom kan ta över efter dem som varit aktiva sedan föreningarna bildades.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar hölls under ordförandeskap av Ewy Engström, Glaukomföreningen Värmland. Styrelsen 2008 ser ut som följer:

Ordförande: Lars Steen, Stockholm.
Kassör: Lola Bern, Småland-Öland.
Sekreterare: Monica Alhede, Göteborg.
Ledamöter: Britt-Marie Heljedal, Sörmland och Leopold Ericson, Skåneland. Suppleanter: Gudrun Ström, Stockholm, Anna Wikberg, Stockholm och Ewy Engström, Värmland.

Samtliga ledamöter kan nås via glaukomtelefonen eller e-postadressen.

Efter avslutad stämma och lunch informerade två representanter från Pfizer AB oss om hur vi ska gå tillväga för att ”attackera” media och få journalister att uppmärksamma vår ögonsjukdom och vårt föreningsarbete. Ämnet engagerar och livliga diskussioner följde om detta och om andra föreningsfrågor innan vi skiljdes åt för denna gång och trasslade oss via buss och tunnelbana mot centrum!

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-10-18
Jag vill dela ett bra vittnesbörd på denna webbplats om hur DR MUSTAFA hjälpte mig att bli gravid. Jag och min man har försökt att få barn i över 7 år, men ingen tur så vi bestämde oss för att kontakta familjen läkaren och trots allt testet har gjorts, han sa till oss att mitt fallfjärrör inte fungerar, då var jag en dag på kontoret när en vän av mig som hade samma problem med mig blev gravid efter att hon kontaktade DR MUSTAFA. hon riktade mig till honom och när jag kontaktade honom genom hans e-post och han gjorde reningen på graviditetsförklaringen och inom 2 veckor hade jag en känsla av hur och jag gick för att träffa familjen läkaren som berättade för mig att jag är gravid. Om du vet att du har ett liknande problem som detta, eller någon fertilitetsproblem och du vill vara gravid, kan du kontakta DR MUSTAFA via e-post: dr.mustafa86@yahoo.com eller meddelande på whatsapp via: +2348071624292 Också specialiserad på: Få din ex-flickvän eller pojkvän tillbaka Få din ex fru eller make tillbaka Välståndsstavning Skyddsstavning Få jobbstavning Arbetsfrämjande stavning Barnförtrollning Hiv Cure Graviditet stavning Kärleksförtrollning Äktenskapsstavning Vinnande lotterier Etc... Om du behöver hjälp kan du kontakta honom via email: dr.mustafa86@yahoo.com eller meddelande på whatsapp via: +2348071624292 kontakta nu och ditt problem kommer att lösas inom 48 timmar.
Marjo, Hur jag blev gravid

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

Till medlemsforumet