Full aktivitet på Världsglaukomdagen

På en rad platser under Världsglaukomdagen den 12 mars stod ögonkliniker och lokala glaukomföreningar för olika arrangemang dit både medlemmar och den breda allmänheten var inbjudna. Här gavs adekvat information om ögonsjukdomen glaukom på ett populärt och lättfattligt sätt. Om själva sjukdomen, diagnostisering och behandlingsmetoder.

Parat med dessa aktiviteter tog Glaukomförbundet också initiativ till en annonskampanj i dagspress. Annonserna publicerades i de större länstäckande dagstidningarna och hänvisade till Svenska Glaukomförbundets hemsida där det också under tiden efter kunde konstateras långt fler besök än vanligt.

EKSJÖ. Ögontryckets egen Fråga Doktorn, Hans Eriksson tillsammans med kollegan Ulrika Albertsson fångade intresset hos de 60-talet åhörarna som infunnit sig till en halvtimmes föreläsning kring ögonsjukdomen Glaukom. Arrangemanget var helt naturligt förlagt till Höglandssjukhuset i Eksjö och där man efter föreläsningen höll öppet hus på Ögonkliniken. Den klara uppmaningen var att vara väldigt uppmärksam på denna smygande ögonsjukdom. Klara riskfaktorer är för högt ögontryck, ålder, cirkulationsstörningar och glaukom i släkten, eftersom det finns ett ärftligt inslag. Ulrika Albertsson betonade hur viktigt det var med patientföreningar som kan hjälpa till att informera och stödja medlemmar och allmänhet innan hon bjöd in till öppet hus på ögonkliniken.

Här hade man byggt upp en stationssystem där det fanns möjlighet att mäta ögontrycket, se hur en ögonbottenundersökning går till. Hans Eriksson berättade om och förevisade apparaturen för laserbehandling. Ett självklart inslag var och också ett informationsbord där Solveig Ask från Glaukomföreningen Småland-Öland höll i utdelningen av informationsblad och senaste Ögontrycket som hade en strykande åtgång.

2017-10-20
Det är Dr SUNNY du kan maila honom om han behöver hjälp i ditt förhållande drsunnydsolution1@gmail.com Jag lovar att dina problem kommer att lösas omedelbart. Efter att ha varit i relation till honom i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt. Kan jag vända honom, men allt var förgäves. Vill ha för den kärlek jag känner för honom bad men han vägrade tills förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle maila en stavningskastare som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag m killen som aldrig trodde på stavar, hade jag inget annat val än att prova det, skickat till thaumaturge, jag sa inget problem allt kommer att bli bra om tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, stavningen var cast och överraskande på andra dagen, som var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han. ring och allt han sa var att han var så dålig för allt som hände, jag ville komma tillbaka till mig, som jag älskar så mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess har jag lovat att alla som känner viljan Har aldrig ett problem med förhållandet, jag kommer att hänvisa till stavningskärlet för att hjälpa till. Vem som helst kan behöva hjälp av tvättmaskinen, han mailar drsunnydsolution1@gmail.com Han gjorde också många stavliknande, (1) vill ha din ex tillbaka. (2) Du har alltid mardrömmar. (3) Att främjas på ditt kontor (4) Vill du ha ett barn. (5) Du vill vara rik. (6) vill hålla din make att vara din egen för alltid. (7) behovet av ekonomiskt stöd. 8) Vill du ha kontroll över det äktenskapet 9) Vill du lockas till människor 10) Bristen på barn 11) BEHÖVER DU EN HUSBAND / WIFE 13) Hur man vinner din lotteri 14) PROMOTIONELL SPEL 15) SKYDDSPELLA 16) BUSINESS SPELL 17) GOD ARBETE HEKIZO 18) botemedel för vilken sjukdom som helst / H.I.V. Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller WhatsApp på +2348077620669
Lydia,