Första intressegruppen startad

När strategierna för nystartsprojektet diskuterades på planeringskonferensen hösten 2010 fanns det också med en variant av nya föreningsetableringar. Många menade att även där det fanns fungerande länsföreningar hade många medlemmar långa avstånd till de aktiviteter som erbjöds. Lösningen kunde vara att utöver själva den formella föreningen starta lokala intressegrupper som kunde arrangera till exempel informationsmöten nära medlemmarna i området. Vinsten med intressegrupper skulle vara att man slapp att starta ytterligare en förening med allt vad det innebär av formalia och tungt styrelsearbete.

Nu är den första intressegruppen på gång och det i Göteborgs Glaukomförening som omfattar hela Västra Götalandsregionen. Det är i Fyrstadsområdet som består av Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Lysekil som det nu tas initiativ till en intressegrupp.

 – Vi har inte mer än 20 medlemmar i det här området, berättar Roland Strömbäck, vice ordförande i Glaukomföreningen i Göteborg, och fortsätter:

– Våra arrangemang sker nästan uteslutande i Göteborg och därför har vi inte så mycket att erbjuda medlemmarna i Fyrstadsområdet, det blir helt enkelt för långt att ta sig till Göteborg. Men med en suppleant i styrelsen, Lisbeth Lansinger från Trollhättan tillsammans med medlemmen Ann-Britt Thyberg från Vänersborg kan det snart bli verklighet med en intressegrupp i Fyrstadsområdet.

– Vi har försökt i flera år att intressera någon ögonläkare vid Uddevallasjukhuset, säger Roland Strömbäck, och nu har vi äntligen fått napp. Han berättar om en träff med ögonläkaren Martin Thil i Uddevalla strax före sommaren.

– Vi berättade allmänt om vad vi som glaukomförening kan hjälpa till med när det gäller information om glaukomsjukvården och Martin Thil ställer gärna upp på ett informationsmöte i Uddevalla, säger en nöjd Roland Strömbäck samtidigt som han tillägger:

– Självklart hoppas vi genom intressegruppens aktiviteter att det också kommer fler medlemmar, när de får nära till aktiviteter och information.

ÖT önskar Västsverige lycka till och kommer med intresse att följa utvecklingen.

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-10-20
Det är Dr SUNNY du kan maila honom om han behöver hjälp i ditt förhållande drsunnydsolution1@gmail.com Jag lovar att dina problem kommer att lösas omedelbart. Efter att ha varit i relation till honom i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt. Kan jag vända honom, men allt var förgäves. Vill ha för den kärlek jag känner för honom bad men han vägrade tills förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle maila en stavningskastare som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag m killen som aldrig trodde på stavar, hade jag inget annat val än att prova det, skickat till thaumaturge, jag sa inget problem allt kommer att bli bra om tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, stavningen var cast och överraskande på andra dagen, som var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han. ring och allt han sa var att han var så dålig för allt som hände, jag ville komma tillbaka till mig, som jag älskar så mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess har jag lovat att alla som känner viljan Har aldrig ett problem med förhållandet, jag kommer att hänvisa till stavningskärlet för att hjälpa till. Vem som helst kan behöva hjälp av tvättmaskinen, han mailar drsunnydsolution1@gmail.com Han gjorde också många stavliknande, (1) vill ha din ex tillbaka. (2) Du har alltid mardrömmar. (3) Att främjas på ditt kontor (4) Vill du ha ett barn. (5) Du vill vara rik. (6) vill hålla din make att vara din egen för alltid. (7) behovet av ekonomiskt stöd. 8) Vill du ha kontroll över det äktenskapet 9) Vill du lockas till människor 10) Bristen på barn 11) BEHÖVER DU EN HUSBAND / WIFE 13) Hur man vinner din lotteri 14) PROMOTIONELL SPEL 15) SKYDDSPELLA 16) BUSINESS SPELL 17) GOD ARBETE HEKIZO 18) botemedel för vilken sjukdom som helst / H.I.V. Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller WhatsApp på +2348077620669
Lydia,

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

Till medlemsforumet