Ledaren av Lars Steen  

Bästa medlemmar och övriga läsare!

Innevarande år har varit intensivt på olika fronter. Som vi tidigare har rapporterat har Svenska Glaukomförbundet inlett ett samarbete med Sveriges Pensionärsförbund. Med stöd från dess högsta ledning har vi ute i våra föreningar fått möjlighet att komma till deras lokalavdelningars medlemsmöten och där informera om glaukom.

Många sådana möten har redan ägt rumrunt om i landet och flera är planerade i höst. Samtidigt har vi publicerat annonser om Svenska Glaukomförbundet och vår verksamhet i deras tidning ”Veteranen”.

Vi har också tidigare meddelat att Svenska Glaukomförbundet under detta år ska göra en intensiv satsning på att få till stånd nya föreningar med hjälp av en deltidsanställd projektledare. På sikt anser jag att SGF bör ha representation i samtliga Sveriges län.

Tillsammans med representanter för SGFs förbundsstyrelse och våra regionala föreningar har vi haft många möten med patienter, anhöriga och ögonsjukvården samt Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet har varit att rekrytera medlemmar och styrelserepresentanter i nya föreningar. Till dags dato har vi kommit igång i Östergötland, Jämtland och Norrbotten. I dessa län har man rekryterat medlemmar samt kommit igång med interimsstyrelser. Det känns som en väldigt bra början!

Under hösten kommer vi också att ha aktiviteter för att starta nya föreningar i Örebro län samt Dalarna. Kom ihåg! Ju fler föreningar och medlemmar desto starkare blir vår röst och vårt inflytande.

Till sist. Återigen manar jag er alla medlemmar att bidra i arbetet med att sprida kunskap och information om glaukom till stöd för drabbade och anhöriga.


Lars Steen
Förbundsordförande

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-10-20
Det är Dr SUNNY du kan maila honom om han behöver hjälp i ditt förhållande drsunnydsolution1@gmail.com Jag lovar att dina problem kommer att lösas omedelbart. Efter att ha varit i relation till honom i sju år lämnade han mig, jag gjorde allt. Kan jag vända honom, men allt var förgäves. Vill ha för den kärlek jag känner för honom bad men han vägrade tills förklarade mitt problem med någon online och hon föreslog att jag hellre skulle maila en stavningskastare som kunde hjälpa mig med en stava som skulle få honom tillbaka, men jag m killen som aldrig trodde på stavar, hade jag inget annat val än att prova det, skickat till thaumaturge, jag sa inget problem allt kommer att bli bra om tre dagar, min ex tillbaka till mig inom tre dagar, stavningen var cast och överraskande på andra dagen, som var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han. ring och allt han sa var att han var så dålig för allt som hände, jag ville komma tillbaka till mig, som jag älskar så mycket. Jag var så glad och förvånad. Sedan dess har jag lovat att alla som känner viljan Har aldrig ett problem med förhållandet, jag kommer att hänvisa till stavningskärlet för att hjälpa till. Vem som helst kan behöva hjälp av tvättmaskinen, han mailar drsunnydsolution1@gmail.com Han gjorde också många stavliknande, (1) vill ha din ex tillbaka. (2) Du har alltid mardrömmar. (3) Att främjas på ditt kontor (4) Vill du ha ett barn. (5) Du vill vara rik. (6) vill hålla din make att vara din egen för alltid. (7) behovet av ekonomiskt stöd. 8) Vill du ha kontroll över det äktenskapet 9) Vill du lockas till människor 10) Bristen på barn 11) BEHÖVER DU EN HUSBAND / WIFE 13) Hur man vinner din lotteri 14) PROMOTIONELL SPEL 15) SKYDDSPELLA 16) BUSINESS SPELL 17) GOD ARBETE HEKIZO 18) botemedel för vilken sjukdom som helst / H.I.V. Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com eller WhatsApp på +2348077620669
Lydia,

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

Till medlemsforumet