Länkar

Saklig och lättläst information får du på hemsidorna:

Alcon

Fass – Allt du behöver veta om din medicin står här.

Glaukom (Pfizer) – nu med talfunktion

Karolinska institutet – här finns mycket information att läsa på engelska och/eller svenska för den vane webbnavigeraren.

Läkemedelsverket – Anmäl misstänkta biverkningar av läkemedel och naturläkemedel hit.

SBU-rapport – Här kan du läsa om resultatet från SBU:s utvärdering av diagnostik, uppföljning och behandling av kroniskt öppenvinkelglaukom (grön starr).

Sjukvårdsrådgivningen

St:Eriks ögonsjukhus

Synskadades Riksförbund – Förening som tar till vara alla synskadades intressen oavsett ögonsjukdom.

Nationellt kompetenscentrum Anhörig – För dig som är anhörig och vill veta mer om sjukdomen glaukom. 

 

Hjälpmedel:

Aktiv vardag

Iris Hjälpmedel   

Polar Print

Böcker om synen

LVI Low Vision International


Internationella Glaukomföreningar:

Dansk Glaukom Forening

International Glaucoma Association

Norsk Glaukomforening

Ögonhälsa i USA: National Eye Institute

Glaucoma Foundation

Sökmotorer för dig som har fler frågor:

Pion om hälsa och sjukdom – ett samarbete mellan sjukhusbibliotek

Myndigheter m.m. hittar du lätt på – svenska medicinska webbsajter

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom. Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-10-18
Jag vill dela ett bra vittnesbörd på denna webbplats om hur DR MUSTAFA hjälpte mig att bli gravid. Jag och min man har försökt att få barn i över 7 år, men ingen tur så vi bestämde oss för att kontakta familjen läkaren och trots allt testet har gjorts, han sa till oss att mitt fallfjärrör inte fungerar, då var jag en dag på kontoret när en vän av mig som hade samma problem med mig blev gravid efter att hon kontaktade DR MUSTAFA. hon riktade mig till honom och när jag kontaktade honom genom hans e-post och han gjorde reningen på graviditetsförklaringen och inom 2 veckor hade jag en känsla av hur och jag gick för att träffa familjen läkaren som berättade för mig att jag är gravid. Om du vet att du har ett liknande problem som detta, eller någon fertilitetsproblem och du vill vara gravid, kan du kontakta DR MUSTAFA via e-post: dr.mustafa86@yahoo.com eller meddelande på whatsapp via: +2348071624292 Också specialiserad på: Få din ex-flickvän eller pojkvän tillbaka Få din ex fru eller make tillbaka Välståndsstavning Skyddsstavning Få jobbstavning Arbetsfrämjande stavning Barnförtrollning Hiv Cure Graviditet stavning Kärleksförtrollning Äktenskapsstavning Vinnande lotterier Etc... Om du behöver hjälp kan du kontakta honom via email: dr.mustafa86@yahoo.com eller meddelande på whatsapp via: +2348071624292 kontakta nu och ditt problem kommer att lösas inom 48 timmar.
Marjo, Hur jag blev gravid

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

Till medlemsforumet