11 januari

Jag har glaukom med normaltryck i höger öga. Ordinerad Travatan för ytterligare sänkning av ögats tryck. Undrar om det är ofarligt om man har ganska lågt blodtryck? Är rädd att blodcirkulationen försämras vilket kanske skadar det andra normala ögat också.
Ögondropparna påverkar inte blodtrycket (eller möjligen liten påverkan). Om du har lågt blodtryck och högt ögontryck så kan blodcirkulationen i ögat bli sämre så då är det extra viktigt att sänka ögontrycket. Så oroa dig inte för att ögondropparna försämrar blodcirkulationen, de förbättrar den istället.

Tillbaka till Fråga Doktorn