Att behandla eller inte behandla?

181122

Fråga: Min läkare misstänker att jag har normaltryck glaukom. Detta på grund av vissa indikationer såsom att jag har stor synnerv och att jag vid synfältstesten verkar ha viss synnedsättning i vissa yttre synfält. Min far hade grön starr och högt tryck i ögonen. Min fråga är att vad händer om jag påbörjar behandling med att sänka trycket ytterligare men att jag inte har glaukom. Kan det på något sätt skada mig eller är det helt enkelt så att jag då får leva med besväret med ögondroppar.

Svar: det kan det vara bra att fastställa diagnosen innan du påbörjar din behandling. Ögondropparna innehåller olika mediciner som i sin tur kan ge olika biverkningar. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet