Diamox behandling

190206

Fråga: Har grön starr och äter 1500 mg/dag av Diamox. Får sådana fruktansvärda biverkningar, finns det verkligen inget alternativ? Min läkare säger att jag måste äta Diamox. Står inte ut, min vardag fungerar inte.

Svar: Vet inte varför du måste äta Diamox, däremot kan jag tycka att dosen är hög. Vi brukar använda Diamox som en tillfällig behandling p.g.a. alla biverkningar som du beskriver. I många fall använder vi Diamox medan patienten väntar på att bli opererad. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet